Papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

4.5 (156 ocen)

Papryki faszerane, to szybki, zdrowy i sycący obiad dla całej rodziny

Składniki:

  • -2 świeże papryki
    -150g zmielonej szynki wieprzowej
    -40g suchej komosy ryżowej
    -2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
    -sól, pieprz do smaku
    -2 świeże pieczarki
    -1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -komosę gotujemy do miękkości i studzimy
    -pieczarki drobno kroimy
    -mięso łączemy ze wszystkimi składnikami i całość dokładnie mieszamy
    -papryki kroimy wzdłóż , pozbywamy się pestek i faszerujemy mięsem
    -spód papryk przekłuwamy widelcem
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na dno wlewamy trochę wody
    -pieczemy około 30minut (jeśli skórka od papryki nie będzie pomarszczona, przedłużamy czas pieczenia)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować