Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Pomidory sparz i obierz skórkę. Pokrój w kostkę i smaż na patelni na odrobinie oliwy. Posól i popieprz i daj dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. . Dodaj pokrojoną cebulkę i smaż do odparowania wody. Osobno na patelni przypiecz mięsko mielone - chwileczkę , dopraw solą, pieprzem i ziołami. Mięso dodaj do pomidorów. Dodaj ugotowany ryż i wszytko razem wymieszaj. Nadziewaj papryki. Piecz 30-40 min 200 stopni.
Porady
Świetnie smakuje z sosem.
Sos:gotuję wodę z odrobiną masełka, sól, pieprz, cukier, czosnek w proszku troszeczkę, ziele angielskie, liść laurowy i połowa przecieru pomidorowego.
Komentarze