REKLAMA
szybko się robi i szybko znika z talerza
(średnia 0 z 0 głosów)
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym (wołowym lub wieprzowo-wołowym) to klasyczny przepis na to warzywo. Pozbawiona pestek papryka musi zostać wypełniona farszem, a górne - odcięte wcześniej - części pełnią rolę jadalnego wieczka. Pysznie i prosto!
Papryka nadziewana to częste danie które gości na bułgarskim stole. Farszów i możliwości nadziania jest na prawdę wiele, może to być farsz z mięsem, ryżem, warzywami i przyprawami oraz różnym sposobem przygotowania, gotowanie lub pieczenie.
papryka faszerowana według mojej Babci Tereski
Przepyszne danie główne
Pyszna papryka faszerowana mięsem, pieczarkami oraz serem feta
Każdego lata obowiązkowo na obiad - świeża papryka z mięsem i warzywami.
Komentarze