Papryka faszerowana kurczakiem i winogronem

0 (0 ocen)

Serdecznie polecam osobą na diecie, danko jest lekkie, delikatne i przepyszne-może być obiadem lub ciepłą kolacja, zapraszam:)

Składniki:

  • 100 g piersi z kurczaka
    100 g pekinki
    1/4 białej papryki
    5 gałązek świeżego tymianku
    2 łyżki winogrona jasnego
    1 suszony pomidor
    20 g sera mozzarella
    1 czerwona papryka
    2 łyżeczki oliwy od suszonych pomidorów
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana kurczakiem i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pekinkę paprykę oraz kurczaka pokroić 1. Mięso i pekinkę oraz obie papryki umyć, i osuszyć. Mięso pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski. Pekinkę drobno poszatkować, dodać do kurczaka. Z białej papryki wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją w małą kostkę, dodać do miski. Z tymianku oberwać listki i dodać do miski.
  • pomidora pokroić drobno 2. Suszonego pomidora odsączyć na ręczniku papierowym i drobno pokroić. Winogrona przekroić na połówki, duże na ćwiartki. Dodać do miski.
  • dodać pokrojoną drobno mozzarelle 3. Mozzarellę odsączyć i pokroić w małą kostkę, przełożyć do reszty składników. Dodać sól, pieprz oraz oliwę od suszonych pomidorów. Dobrze wymieszać
  • nafaszerować paprykę 4. Czerwoną paprykę przekroić na pół, wydrążyć nasiona i nałożyć dosyć obficie farsz. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć nadziane połówki papryki. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 25-30 minut. Przed podaniem posypać posiekana natką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować