PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JĘCZMIENNĄ I MIĘSEM

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

idealne na obiad śniadanie lub ciepłą kolację

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone z wieprzowo wołowe 300g
    pieczarki 250g
    cebula 2 szt
    czosnek 3 ząbki
    bułka tarta 3 łyżki
    jaja 2 szt
    kasza jęczmienna w woreczku 3 szt
    olej 2 łyżki
    masło 2 łyżki
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JĘCZMIENNĄ I MIĘSEM 1. Papryki umyć wydrążyć z pestek odcinając górę, zostawić czapeczki z ogonkiem.Pieczarki pokroić podsmażyć na maśle.Z mięsa mielonego cebuli czosnku jaja i bułki przypraw wyrobić masę mięsną, dodać usmażone pieczarki i ugotowaną wyjętą z woreczków kaszę, przyprawy wg smaku .Do papryk nakładać masę mięsną, na każdą z nich położyć czapeczkę.Tak przygotowane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, podlać trochę wodą i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 1 godzinę. Podawać z gorącymi sosami np:pomidorowym, koperkowym,

Porady

można zamiast czapek z papryki położyc plaster mozzarelii lub sera żółtego, zamiast pieczarek dodać szpinak fete itp, wg upodobań, zamiast kaszy np kuskus czy ryż

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować