Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia.
Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami.
Lubię takiego typu dania.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 czerwonych papryk

    nadzienie :
    2 szk ugotowanego na sypko czerwonego ryżu
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 szk groszku konserwowego
    1/2 szk konserwowej marchewki
    300 g pieczarek
    250 g żółtego sera
    500 g łopatki wieprzowej
    1 cebula
    do smaku :
    sól
    pieprz
    sambal oelek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę zmielić razem z cebulą i pieczarkami.
    Ryż ugotować ( ja użyłam garnka do gotowania ryżu ), wystudzić.
    Do miski wrzucić ryż, zmielone składniki oraz starty żółty ser i odsączoną kukurydzę, groszek i marchew.
    Dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.
    Napełnić nim pozbawione gniazd nasiennych papryki i układać je w naczyniu żaroodpornym.
    Zakryć pokrywką naczynie i wstawić je do piekarnika.
    Gdy nagrzeje się do 200 stopni piec papryki prze około 40 minut.
    Podawać na gorąco z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować