Papryka faszerowana

4.5 (160 ocen)

  • 45 min

Prosty przepis na faszerowaną paprykę, który mama jeszcze w erze wyjazdów turystyczno-handlowych przywiozła z Węgier

  • 45 min

Składniki:

  • 1. jaja 5 szt.,
    2. papryka czerwona 2 szt,
    3.papryka 2 szt,
    4. ser żółty 30 dag ,
    5. pieprz prawdziwy mielony 1 szczypta ,
    6. mielona papryka ostra 1 szczypta ,
    7.mielona papryka słodka 1 szczypta ,
    8. majonez 300 ml ,
    9.ketchup ostry 3 łyżeczki do dekoracji,
    10.przecier pomidorowy 2 łyżeczki,
    11. Sałata
    11. pietruszka ozdobna
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ser

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana 1. 1. Surową Paprykę myjemy, czyścimy z nasion, kroimy w łódeczki, lekko solimy.
    2.Pozostawiamy na 0,5 godz. Osuszamy.
    3.5 jaj gotujemy na twardo, tarkujemy na tarce jarzynowej na grubych oczkach
    4.30 dag sera żółtego ostrego tarkujemy też na tarce jarzynowej na grubych oczkach .
    5.Dodajemy majonez, łączymy doprawiamy do smaku papryką w proszku, pieprzem i solą.
    6.Napełniamy łódeczki papryki, dekorujemy, według uznania.
    7.Ja dekoruję pietruszka ozdobną i ketchupem ewentualnie przecierem pomidorowym
    8.Dla lepszego efektu można użyć różnych kolorów papryki

Porady

Dla lepszego efektu paprykę faszerowaną można przygotować z papryki czerwonej i żółtej. To danie najlepiej robić gdy papryka nie jest w zawrotnej cenie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Ser żółty Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować