Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Aromatyczne i pożywne danie i zarazem lekkostrawne.Uczta dla podniebienia.

  • 60 min

Składniki:


  • papryka czerwona 4
    ryż 2 woreczki
    filet z kurczaka 1 podwójny
    cebula 2
    oliwa
    sól i pieprz
    oregano 1 łyżeczka

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryk odciąć górę, oczyścić z gniazd nasiennych. Odciętą część papryki pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kurczaka pokroić również w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Cebulę zeszklić na oliwie, dodać paprykę i fileta z kurczaka. Gdy kurczak się usmaży, dodać ugotowany ryż. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Nakładać farsz do papryki. Włożyć paprykę do naczynia żaroodpornego wlać wodę tyle tylko, żeby dno papryki było zanurzone. Nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec do miękkości papryki.

Porady

Paprykę można podawać z ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy