Papryka faszerowana

  • wyświetlono: 468 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Aromatyczne i pożywne danie i zarazem lekkostrawne.Uczta dla podniebienia.

justynkag
  • 60min

Składniki


papryka czerwona 4
ryż 2 woreczki
filet z kurczaka 1 podwójny
cebula 2
oliwa
sól i pieprz
oregano 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka faszerowana

  • 1. Z papryk odciąć górę, oczyścić z gniazd nasiennych. Odciętą część papryki pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kurczaka pokroić również w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Cebulę zeszklić na oliwie, dodać paprykę i fileta z kurczaka. Gdy kurczak się usmaży, dodać ugotowany ryż. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Nakładać farsz do papryki. Włożyć paprykę do naczynia żaroodpornego wlać wodę tyle tylko, żeby dno papryki było zanurzone. Nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec do miękkości papryki.

Porady

Paprykę można podawać z ulubioną sałatką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Dodane przez: Justyś

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Smaczny sposób na cukinię faszerowaną

Papryka faszerowana

Dodane przez: kasik1p3

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana mięsem , ryżem...

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

Dodane przez: mariola1972

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

Oczywiście farsz wyjęłam zamrażarki...

Papryka faszerowana po Węgiersku

Dodane przez: Kulinarna Ja

Papryka faszerowana

To najsmaczniejszy przepis na papryki...

Papryka faszerowana

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

PAPRYKA FASZEROWANA

Zdrowe i lekkie danie

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Dodane przez: anemon

Papryka faszerowana

Kasza jaglana dawniej często gościła...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE