PAPRYKA FASZEROWANA

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowe i lekkie danie

  • 45 min

Składniki:

  • 4-5 czerwonych papryk
    250g pieczarek
    1 cebula
    250g chudego twarogu
    500g brokułów
    1 jajko
    ½ kostki sera feta
    olej, sól, pieprz, pieprz ziołowy

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, wyjąć gniazda nasienne, podzielić na połówki. Cebulę pokroić
    w kostkę, zeszklić na oleju. Do rumianej cebuli dodać pokrojone pieczarki. Podsmażyć razem i doprawić solą i pieprzem. Brokuła podzielić na malutkie różyczki, podgotować w osolonej wodzie. Twaróg włożyć do miski, dodać jajko, sól, pieprz, pieprz ziołowy i dokładnie wymieszać. Do sera dodać podsmażone pieczarki i Brokuła. Dokładnie wymieszać. Farszem napełnić połówki papryk, na wierzchu poukładać małe kosteczki sera feta. Blachę wyłożyć papierem, na papierze układać papryki. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Porady

Do faszerowanych papryk świetnie sprawdza się sos czosnkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy