Papryczki Jalapeno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Małe papryczki nadziewane mięsem to fajna przekąska, którą możemy podać na przeróżne uroczystości.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • ½ fileta z kurczaka
    • Jajko
    • Cebula
    2 ogórki konserwowe
    • ½ papryki żółtej
    • 10 dag sera żółtego
    • Przyprawa do grosa
    • Sól
    • 6 papryczek Jalapeno

Papryczki jalapeno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy bardzo drobno i przekładamy do miski.
    Wbijamy jajko oraz dodajemy drobno pokrojona cebulę.
    Następnie drobno pokrojone ogórki, pokrojoną paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
    Doprawiamy przyprawą oraz solą i dokładnie mieszamy.
  • papryczki 2. Papryczki kroimy na pół i usuwamy nasiona.Napełniamy wcześniej przygotowanym farszem.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia..
    Zapiekamy 30 minut w 180 °C. Pod przykryciem.
  • papryczki 3. Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy