Papryczki faszerowane serem feta z ziołami macerowane w oliwie

4.49 (190 ocen)

  • 30 min

Pyszna przekąska, łatwa do przygotowania, efektowna, idealna na imprezy, i ....do podjadania

  • 30 min

Składniki:

  • -8 małych papryczek
    -1/2 opakowania sera feta
    -posiekane świeże zioła / tymianek, kolendra/
    -świeży rozmaryn
    -skórka i sok z cytryny do smaku
    -6 ząbków czosnku
    -pieprz czarny
    -oliwa
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryczki faszerowane serem feta z ziołami macerowane w oliwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryczki faszerowane serem feta z ziołami 1. Papryczki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, wrzucić do wrzątku, blanszować 3 minuty, osuszyć, odstawić.
    Ser rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać zioła, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, doprawić skórką i sokiem z cytryny, odrobiną pieprzu. Przygotowane papryczki faszerować przygotowaną masą. Układać ciasno w słoiku, przekładając gałązką rozmarynu i ząbkiem czosnku, zalać oliwą, wstawić do lodówki na 24 godziny. Podawać schłodzone.

Porady

papryczki można również przed faszerowaniem przygotować wcześniej w lekkiej marynacie: woda, ocet, sól, cukier i przyprawy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować