Papryczki faszerowane na grill lub do pieca

0 (0 ocen)

Smaczna przekąska, efektowna i szybka do zrobienia

Składniki:

  • 6 małych papryczek (miałam 3 małe słodkie i 3 chili) lub 3 większe podłużne
    farsz
    1 łyżka miękkiego białego sera
    2 łyżki startego cheddara
    garść kolendry
    1 łyżka szczypiorku
    sól, pieprz
    płatki chili do posypania

Papryczki faszerowane na grill lub do pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne.
  • 2. Składniki farszu wymieszać i napełnić papryczki.
  • 3. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 20 -30 minut.
  • image-19np147 4. Jeżeli pieczemy na grillu, najlepiej ułożyć papryki na specjalnej tacy i obserwować stopień upieczenia. Smacznego!

Porady

Małe słodkie papryczki sprawdziły się świetnie, ostre były również znakomite ( po upieczeniu ostrość zmalała) jednak ich wadą jest dosyć gruba skórka która raczej nie daje się zjeść. Ale mimo tej skórki - do powtórzenia. Tak zrobione papryki świetnie sprawdzają się również pieczone na grillu - na grill faszerowałam nieco większe podłużne zielone, i słodkie i ostre.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy