Pappardelle ze szpinakiem i kurkami

0 (0 ocen)

Taki obiad ma wiele zalet - jest szybki, pożywny i sycący. U mnie chyba w najprostszej z możliwych wersji.

Składniki:

  • ok. 200 g makaronu pappardelle
    100 g kurek
    200 ml śmietany 30%
    pęczek świeżego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    sól
    świeżo zmielony kolorowy pieprz

Pappardelle ze szpinakiem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić i podsmażyć ma maśle przez ok. 5 minut. Następnie dodać posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażyć, kolejno wrzucić makaron i pokrojony szpinak. Wszystko zalać śmietaną, wymieszać i gotować do momentu zredukowania sosu. Całość doprawić do smaku. Makaron podawać ciepły, posypany świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy