Szerokie, długie wstążki makarony pappardelle w towarzystwie kremowego serowo-paprykowego sosu smakują wyśmienicie. Szybkie i proste, a przy tym bardzo smaczne danie
Pappardelle z sosem serowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, papryką. W głębokim szerokim rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i czosnek, zeszklić, dodać mięso, obsmażyć z obu stron. Paprykę pokroić w paski, dodać do mięsa, dusić 3-4 minuty. Serek pokroić w kostkę, dodać do rondelka, gdy się roztopi, wlać śmietankę, wymieszać, doprawić od smaku. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlać odrobinę wody.
W międzyczasie ugotować makaron, odcedzić, wyłożyć na talerz, polać sosem, oprószyć ostrą mieszanką przypraw.
Smacznego!
Komentarze