Pappardelle z sosem gorgonzola i ruccolą

  • wyświetlono: 542 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kremowy delikatny sos, jajeczne pappardell i ruccola. Polecam.

  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pappardelle jajeczne: 150 gramów
- ser gorgonzola: 100 gramów
- ruccola: 1 szklanka
- śmietanka 12%: 200 mililitrów
- sól: 1 szczypta
- mąka: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Pappardelle z sosem gorgonzola i ruccolą

  • 1. Ser kroimy w kostkę.
  • 2. Śmietankę podgrzewamy, dodajemy gorgonzolę, mieszamy aż ser się rozpuści.
  • 3. Ruccolę siekamy i dodajemy do śmietanki i sera. Lekko solimy. Podgrzewamy cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżeczkę maki by zagęścić sos.
  • 4. Pappardelle gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Odcedzamy. Polewamy ciepłym sosem i podajemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia włoskaobiadser gorgonzolaELLE_italiaśmietanka 12ruccolapappardelle jajeczne

Komentarze

Podobne przepisy

Penne w sosie gorgonzola z bazylią

Dodane przez: Futka

Penne w sosie gorgonzola z bazylią

Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę...

Pappardelle z sosem pomidorowym

Dodane przez: evita0007

Pappardelle z sosem pomidorowym

Szybkie i bardzo smaczne danie,polecam...

Pappardelle i kurczak w sosie serowym

Dodane przez: 2milutka

Pappardelle i kurczak w sosie serowym

Jeśli przejadły ci się klasyczne...

Pappardelle z sosem truskawkowo-pomidorowym

Dodane przez: Doraa

Pappardelle z sosem truskawkowo-pomidorowym

Niezwykły sos, truskawkowo-pomidorowy,...

image-1ais43o

Dodane przez: anita176

Pappardelle z sosem serowo - bazyliowym

Bardzo proste i smaczne danie.

Grillowana pierś z kurczaka w sosie gorgonzola

Dodane przez: BARB

Grillowana pierś z kurczaka w sosie gorgonzola

Lubię skomplikowane połączenia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE