Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie dla całej rodziny w niecałe 30 min ? Oczywiście makaron. Pappardelle z wędzonym łososiem i rumianymi boczniakami zatopionymi w sosie na bazie słodkiej śmietanki i żółtek. Smaczny, sycący pomysł na obiad.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g makaronu pappardelle
    1 cebula
    300 g boczniaków
    masło klarowane do smażenia
    300 g. łososia wędzonego na gorąco
    250 ml słodkiej śmietanki 30%
    2 żółtka
    1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    sól ( opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  • Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie 2. Obraną cebulę pokroić w kostkę , oczyszczone boczniaki w paski.
    Na patelni rozgrzać masło klarowane zeszklić cebulę , dodać grzyby smażyć na rumiano.
  • Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie 3. Do grzybów włożyć makaron oraz porwanego na małe kawałki łososia.
  • Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie 4. Śmietanę połączyć z żółtkami, gałką muszkatołową i pieprzem cytrynowym.
    Sos wlać na patelnię delikatnie mieszając do momentu aż obklei wszystkie składniki. ( ew. doprawić solą )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować