Pappardelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym

5 (194 ocen)

  • 40 min

Szybko i smacznie ,bez stania przy "garach" w te upały :)

  • 40 min

Składniki:


  • 250 g makaronu pappardelle (lub innego ,ulubionego)
    2 pojedyncze filety z kurczaka
    biała część pora
    2 marchewki
    pęczek koperku
    200 g startej mozzarelli
    mała puszka groszku
    łyżeczka trawy trzcinowej
    500 ml śmietany 10%`
    łyżka masła
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pappardelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone filety z kurczaka podsmażamy na maśle razem z pokrojonym porem oraz startą na grubych oczkach marchewką ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy razem z kurczakiem ,porem ,marchewką i osączonym groszkiem ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z posiekanym koperkiem ,trawą trzcinową ,solą ,pieprzem i zalewamy nią makaron. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy 30-35 min. 10 min przed końcem pieczenia ,naczynie wyjmujemy ,makaron posypujemy startą mozzarellą i pieczemy dalej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować