Pappardelle z indykiem

  • wyświetlono: 342 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ekspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny.

DSC_8347

Składniki

200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy)
400 g fileta z indyka
2 młode marchewki
1/2 pęczka szparagów
1/2 cukinii
sól i pieprz
czubryca czerwona
chili
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Pappardelle z indykiem

  • 1. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć w rondlu na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojoną marchewkę i cukinię, gotować pod przykryciem 10 minut. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, pokroić, zostawiając główki w całości, dodać do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut. Mąkę rozmieszać z 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie ugotować makaron al dente, odcedzić i dodać do sosu. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakifilet z indykaSzparagizielone szparagiszybki obiaddanie z makaronemobiad w pół godziny

Komentarze

Podobne przepisy

Pappardelle z kurczakiem i groszkiem

Dodane przez: Doraa

Pappardelle z kurczakiem i groszkiem

Z dodatkiem czosnku, chilli i natki...

Pieczona golonka z indyka

Dodane przez: monika016

Pieczona golonka z indyka

Byłam bardzo ciekawa jak smakują...

pappardelle

Dodane przez: polcia

Pappardelle z Kurczakiem i Mascarpone

Pierwszy raz jadłam taki makaron...

Udziec z indyka

Dodane przez: Gospodyni

Duszony udziec z indyka

Duszony udziec z indyka to fantastyczna...

Pappardelle z sosem pomidorowym

Dodane przez: evita0007

Pappardelle z sosem pomidorowym

Szybkie i bardzo smaczne danie,polecam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE