Pappardelle pomidorowe z bobem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i lekkie danie w sam raz na wiosenny posiłek.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu pappardelle z suszonymi pomidorami
    1 opakowanie mrożonego bobu ( 450 g )
    200 g polędwicy sopockiej
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1-2 ząbki czosnku

Pappardelle pomidorowe z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy według przepisu na opakowaniu. Polędwice kroimy w cienkie paski, podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy przeciśnięty czosnek, bób i zalewamy wodą do maksymalnie 1 cm ponad powierzchnię składników. Gotujemy przez chwilę. Zaprawiamy całość mąką wymieszaną z wodą, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem pappardelle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy