Papilot z łososiem w marynacie z warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Na każdym kwadracie ciasta, po przekątnej, ułożyć liść sałaty, na nim łyżkę ryżu lub nie, i kawałek ryby.
Brzegi ciasta przepędzlować białkiem i skleić trójkąt. Posmarować białkiem i posypać sezamem.
Piec w temp.230stop.około 15min,do zrumienienia.
W czasie pieczenia przygotować sos.
Szalotki pokroić w kostkę, zalać winem ,zagotować i odparować płyn.
Dodać resztę składników, papryka - kostka, kapary - połówki, dusić 2-3 min i na końcu wsypać natkę pietruszki.
Papiloty ułożyć na liściach sałaty z marynatą z warzyw. Taki zestaw sprawi rozkosz każdemu smakoszowi.
Komentarze