Papilot z łososiem w marynacie z warzyw.

0 (0 ocen)

  • 25 min

Świetny kontrast łagodnego łososia w cieście francuskim, i kwasu marynowanych warzyw.Marynowanie jest ekspresowe.

  • 25 min

Składniki:


  • 2 filety z łososia
    2 kwadraty z ciasta francuskiego 20x20cm
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz, sezam czarny
    kilka liści sałaty

    Marynata z warzyw:
    3 korniszony
    3 szalotki
    1/2strąka papryki
    1łyżka kaparów
    100 ml wina wytrawnego
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka sosu chilli ,słodko-pikantny
    2 łyżki posiekanej pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papilot z łososiem w marynacie z warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Na każdym kwadracie ciasta, po przekątnej, ułożyć liść sałaty, na nim łyżkę ryżu lub nie, i kawałek ryby.
    Brzegi ciasta przepędzlować białkiem i skleić trójkąt. Posmarować białkiem i posypać sezamem.
    Piec w temp.230stop.około 15min,do zrumienienia.

    W czasie pieczenia przygotować sos.
    Szalotki pokroić w kostkę, zalać winem ,zagotować i odparować płyn.
    Dodać resztę składników, papryka - kostka, kapary - połówki, dusić 2-3 min i na końcu wsypać natkę pietruszki.

    Papiloty ułożyć na liściach sałaty z marynatą z warzyw. Taki zestaw sprawi rozkosz każdemu smakoszowi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.32 (245 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pyszna i kruchutka :)

To może cię zainteresować