PAŃSKA SKÓRKA

  • wyświetlono: 3006 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Coś bardzo słodkiego na ząb

Buka X
  • 90min

Składniki

Składniki:
-2 białka,
-1 szkl. cukru,
- 1/2 szkl. wody,
-1/2 szkl. sztucznego miodu,
-1 łyżka cukru waniliowego,
-1 łyżka soku malinowego lub różowego barwnika

Sposób przygotowania przepisu:

PAŃSKA SKÓRKA

  • 1. Wykonanie:
    Na średnim ogniu umieść w rondelku cukry, miód i wodę. Gotuj aż do momentu pojawienia się dużych, złotych bąbli (masa powinna zastygać na łyżce i być gęsta). Białka ubij na sztywną pianę i cienką strużką dodawaj do nich, ciągle ubijając, cukrową masę. Ubijaj do momentu, aż masa będzie gęsta i trudno będzie Ci ją ubijać dalej. Masę podziel na pół i do jednej z część dodaj sok malinowy. Przełóż do formy najpierw jedną masę, potem drugą. Odstaw w chłodne i suche miejsce (lodówki, zamrażarki) na noc.

Porady

- Dla urozmaicenia naszego deseru można dodać bakalii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieDesermiódbiałkacukiernugat

Komentarze

Podobne przepisy

Skórka z pomarańczy w syropie

Dodane przez: RedakcjaPP

Skórka z pomarańczy w syropie

Tak zrobiona skórka z pomarańczy...

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Dodane przez: Anyzkowo

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Pyszny dodatek do ciast i ciasteczek.

DROŻDŻOWE Z RODZYNKAMI I SKÓRKA POMARAŃCZOWĄ

Dodane przez: blackcurrant31

DROŻDŻOWE Z RODZYNKAMI I SKÓRKA POMARAŃCZOWĄ

coś wspaniałego dla wielbicieli...

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Dodane przez: paulisia_elk

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Gdy zrobimy ją sami będzie dumnie...

SKÓRKA POMARAŃCZOWA

Dodane przez: Magda_Z

Skórka pomarańczowa do ciast i deserów

Jej wspaniały aromat rozchodzi...

kandyzowana skórka z pomarańczy

Dodane przez: ania-gotuje

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Nie wyobrażam sobie bez niej świąt,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE