Panna Spaghetti napoli

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Panna Spaghetti napoli to nasza kolejna propozycja na danie z makaronu, ponieważ moje maluchy uwielbiają muszelki, rurki, kokardki, świderki, nitki, wstążki to takich przepisów nigdy u nas nie brakuje.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka makaronu np kolanka
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka masła klarowanego
    200 g mielonej łopatki
    sól, pieprz czarny, ząbek czosnku, słodka papryka, pieprz czosnkowy
    1 marchew
    natka pietruszki
    łyżka ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Panna spaghetti napoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonej łopatki dodać sól, pieprz, rozgnieciony czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby składniki się połączyły, a następnie usmażyć na patelni z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
    Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. . Na talerzyki wykładać kolejno makaron, mięso miejscami , a na koniec danie udekorować jak na obrazku . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Dzień dziecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować