Panna Muller

  • wyświetlono: 307 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Delikatny i puszysty deser z nutką czekolady i orzechami . Ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje :)

aga3103
  • 4 porcje
  • 180min

Składniki

Na 4 porcje
1) 250 ml mleka
2) 250 ml śmietany 30%
3) 3 desery Crème au Chocolat z sosem o smaku orzechów laskowych
4) 80 g cukru
5) aromat rumowy
6) płatki migdałowe
7) orzechy laskowe
8) kilka biszkoptów
9) żelatyna
10) pestki granatu
11) kilka bez (do dekoracji)

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Panna Muller

  • 1. 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  • 2. Mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy, ale tak aby ich nie zagotować. Dodajemy kilka kropli aromatu rumowego oraz rozpuszczoną żelatynę i mieszamy.
  • 3. Na dnie pucharków układamy biszkopty i posypujemy je płatkami migdałowymi. Biszkopty zalewamy mleczno-śmietanową masą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  • 4. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Ostudzoną żelatynę dodajemy do kremu czekoladowego. Krem czekoladowy układamy na zastygniętej warstwie mleczno-śmietanowej i odstawiamy do lodówki na około godzinę.
  • 5. Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni i tłuczemy w moździerzu.
  • 6. Desery dekorujemy potłuczonymi orzechami, pestkami granatu i kawałkami bezy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czekoladaorzechyDeserkonkurs_muller
 

Komentarze

Podobne przepisy

panna cotta

Dodane przez: Konto nieaktywne

Panna Cotta

Szybki deser to właśnie Panna Cotta:)

Panna Cotta

Dodane przez: zzewa

Panna cotta

Nie wiem dlaczego broniłam się...

Panna cotta

Dodane przez: Gospodyni

Panna cotta

Cudowny deser o niebiańskim smaku...

Panna cotta z rabarbarem

Dodane przez: beetle

Panna cotta z rabarbarem

Wiosenna wersja klasycznej włoskiej...

panna cotta

Dodane przez: AgaTrzaska

Kusząca panna

Panna Cotta w moim wydaniu :) Mocno...

Panna cotta

Dodane przez: Ania321

Panna cotta

Prosty i smaczny deser :)