Panna cotta z waniliową nutą i egzotycznymi owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. Mocno waniliowy smak idealnie łączy się ze słodkością mango i orzeźwiającymi owocami granatu, smakuje obłędnie i jest świetną propozycją szybkiego deseru z owocami.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200ml śmietany 30%
    150ml mleka
    1/2 laska wanilii
    4 łyżeczki cukru
    2 płaskie łyżeczki żelatyny

    Dodatkowo:
    1 dojrzałe mango
    1 granat
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Panna cotta

Panna cotta z waniliową nutą i egzotycznymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnego mleka, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Do garnka wlać śmietanę, pozostałe mleko, dodać miąższ z laski wanilii, laskę wanilii, cukier i całość wymieszać. Następnie doprowadzić do wrzenia, usunąć laskę wanilii, dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia. Po tym czasie przelać do 3 foremek (u mnie kształt babeczki) i wstawić do lodówki.
  • 2. Mango obrać, pokroić na mniejsze części i zmiksować do postaci puree. Granat przekroić na pół i wyłuskać ziarna owocu.
  • 3. Gotowe puree z mango wylać na 3 małe talerzyki, na środku każdego talerzyka ułożyć wyciągniętą z foremki panna cottę i posypać ziarenkami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.8 (223 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym

To może cię zainteresować