Panna cotta kokosowo- kakaowa

  • wyświetlono: 259 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bardzo ładne i niezwykle pyszne wydanie jednego z moich ulubionych (nie pieczonych) deserów!

juchab
  • 20min

Składniki

Składniki na 4 małe foremki po ok. 120 ml
Masa śmietanowa:
400ml śmietany 30%
100ml mleka
30g cukru
2 łyżeczki żelatyny
16g cukru waniliowego
3 łyżki zmielonego kokosu
1 łyżka kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Panna cotta kokosowo- kakaowa

  • 1. Żelatynę zalać mlekiem i poczekać by napęczniała. W międzyczasie zagotować śmietanę z cukrami. Gdy zawrze wyłączyć gaz i dodać żelatynę. Mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kokos, do drugiej kakao. Lekko tężejące masy przelewać naprzemiennie do foremek. Odstawić do lodówki aby całkiem zastygły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatakakaośmietana 30bez pieczeniakoos

Komentarze

Podobne przepisy

image-17awyb1

Dodane przez: natka27

Panna Cotta

Panna Cotta jest jednym z moich...

panna cotta

Dodane przez: viki2903

KOKOSOWA PANNA COTTA z MUSEM LIMONKOWYM

Klasyczny włoski deser podany w...

image-0v40j91

Dodane przez: Martyna26066

Panna cotta

Deser, który posmakuje każdemu....

Panna Cotta jaglano - truskawkowa

Dodane przez: Futka

Panna Cotta jaglano - truskawkowa

Propozycja na smaczny, zdrowy i...

pcota

Dodane przez: dusiowa

Tęczowa panna cotta

Pyszna panna cotta w kolorach tęczy

Panna Cotta z polewa czekoladowa i owocami

Dodane przez: ola1996

Panna Cotta

Bardzo pyszne i łatwe do zrobienia....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE