Panna cotta kokosowo- kakaowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo ładne i niezwykle pyszne wydanie jednego z moich ulubionych (nie pieczonych) deserów!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 4 małe foremki po ok. 120 ml
    Masa śmietanowa:
    400ml śmietany 30%
    100ml mleka
    30g cukru
    2 łyżeczki żelatyny
    16g cukru waniliowego
    3 łyżki zmielonego kokosu
    1 łyżka kakao

Panna cotta kokosowo- kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać mlekiem i poczekać by napęczniała. W międzyczasie zagotować śmietanę z cukrami. Gdy zawrze wyłączyć gaz i dodać żelatynę. Mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kokos, do drugiej kakao. Lekko tężejące masy przelewać naprzemiennie do foremek. Odstawić do lodówki aby całkiem zastygły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy