Panna cotta cappuccino

0 (0 ocen)

Klasyczną panna cottę urozmaiciłam kawą, wyszedł fajny deser na zimno, będę często do niego wracać bo jest prosty i smaczny :)

Składniki:


  • 200 ml śmietanki 30%
    200 ml mleka
    1 czubata łyżeczka żelatyny
    1 czubata łyżeczka cukru
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    1 czubata łyżka czekoladowego cappuccino

Panna cotta cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Śmietankę i mleko wlać do rondelka, zagotować. Wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Następnie wsypać cukier, kawę i cappuccino, mieszać aż wszystko się dobrze w płynie rozpuści. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Zamieszać ponownie i rozlać do 2 szklaneczek. Wstawić do lodówki. Gdy deser stężeje oprószyć cukrem pudrem, kakao lub wiórkami czekolady. Można też udekorować bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy