Panna cotta

  • wyświetlono: 906 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Panna cotta z białą czekoladą, malinami i borówkami

CzujęMiętę
  • 140min

Składniki

- 300 ml śmietany kremówki
- ok. 200 ml mleka
- 2 płaskie łyżeczki żelatyny
- 3 łyżki gorącej wody
- 2 łyżki cukru
- 150g białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Panna cotta

  • 1. Do garnuszka wlewamy śmietankę, mleko, czekoladę, cukier.
    Podgrzewamy wszystkie składniki, pamiętając o tym aby nie zagotować masy.
    Kiedy czekolada rozpuści się, zdejmujemy z ognia.

    Kolejnym krokiem jest przygotowanie żelatyny - zalewamy ją odrobiną zimnej wody. Czekamy aż spęcznieje i zalewamy gorącą wodą. Mieszamy do rozpuszczenia, po czym dodajemy do masy. Wszystko razem mieszamy.

    Należy przygotować foremki na nasz deser. Formę proponujemy posmarować masłem, przed przelaniem masy.
    Kiedy już gotowe są pucharki, przelewamy masę, po czym studzimy panna cottę przez ok 2 godziny w lodówce.

    Deser można podawać z musem owocowym lub świeżymi owocami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebiała czekoladapanna cotta

Komentarze

Podobne przepisy

Jagodowa Panna Cotta

Dodane przez: akrobatka22

Jagodowa Panna Cotta

Przepis znaleziony na blogu Moje...

Panna Cotta

Dodane przez: zzewa

Panna cotta

Nie wiem dlaczego broniłam się...

Panna Cotta z Malinami

Dodane przez: Dziś ja gotuje

Panna Cotta z Malinami

Panna Cotta z Malinami

Jaglana Panna Cotta z mango

Dodane przez: Futka

Jaglana Panna Cotta z mango

Zauroczona smakiem jaglano - truskawkowej...

Panna cotta kokosowa

Dodane przez: Stare Gary

Panna cotta kokosowa

To jeden z tych deserów które sprawiają,...

Panna cotta

Dodane przez: Gospodyni

Panna cotta

Cudowny deser o niebiańskim smaku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE