Panna cotta

  • wyświetlono: 801 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Deser, który posmakuje każdemu. Jestem tego pewna :)

Martyna26066
  • 20min

Składniki

Panna cotta:
0,5 l śmietanki kremówki
2 op. cukru wanilinowego
5 dag cukru
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki zimnej wody

Mus malinowo-jeżynowy:
1 szkl. malin
0,5 szkl. jeżyn
2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Panna cotta

  • 1. Do garnka wlej śmietankę, wsyp cukry. Podgrzewaj 10 min., ciągle mieszając ( nie gotuj!!!). Żelatynę zalej wodą, wymieszaj( po kilku min. napęcznieje). Napęczniałą żelatynę dodaj do śmietanki. Mieszaj, aż się dokładnie rozpuści. Śmietankę przelej przez sitko, następnie wlej do silikonowych foremek ( mi wychodzi 9). Wstaw do lodówki dopiero wtedy, gdy śmietanka całkiem wystygnie.
  • 2. Maliny i jeżyny opłucz, osusz, dodaj cukier. Zmiksuj.
    Podawaj z panna cottą.

Porady

Panna cottę można podawać z musami z innych owoców. Jest pyszna z musem truskawkowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Jaglana Panna Cotta z mango

Dodane przez: Futka

Jaglana Panna Cotta z mango

Zauroczona smakiem jaglano - truskawkowej...

Panna cotta kokosowa

Dodane przez: Stare Gary

Panna cotta kokosowa

To jeden z tych deserów które sprawiają,...

Panna cotta

Dodane przez: Gospodyni

Panna cotta

Cudowny deser o niebiańskim smaku...

Panna Cotta

Dodane przez: Lenka Syrenka

Panna Cotta

Włoski deser ze śmietanki. Delikatny,...

warstwowa panna cotta

Dodane przez: Eweli

Warstwowa panna cotta

Trzy smaki panna cotty w jednym...

Panna cotta

Dodane przez: larua

Panna cotta

Smaczna i zdrowa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE