PANNA COTTA

  • wyświetlono: 811 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

wersja słynnego włoskiego deseru zrobionego ze śmietanki, polanego musem owocowym

viki2903
  • 4 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

125 g białej czekolady
200 ml mleka
400 ml śmietany 30
6 g żelatyny
1/3 szkl wody
150 g malin
150 g truskawek
1 galaretka truskawkowa
1 szk wody (do galaretki)

Sposób przygotowania przepisu:

PANNA COTTA

  • 1. Białą czekoladę siekamy. Mleko i śmietanę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej mieszanki dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie (1/3 szkl) żelatynę, mieszamy. Studzimy, przelewamy do szklanek ustawionych pod kątem. Wstawiamy do lodówki. Kiedy krem zastygnie nalewamy warstwę galaretki z owocami.

    Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody.

    Truskawki i maliny miksujmy na mus blenderem. Dodajemy do galaretki. Studzimy, a kiedy zacznie tężeć przelewamy delikatnie na masę śmietanową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

biała czekoladadeser w pucharkudeser kremowydeser z białą czekoladąmus truskowkowy

Komentarze

Podobne przepisy

Panna cotta

Dodane przez: Ania321

Panna cotta

Prosty i smaczny deser :)

Panna Cotta z Malinami

Dodane przez: Dziś ja gotuje

Panna Cotta z Malinami

Panna Cotta z Malinami

image-17awyb1

Dodane przez: natka27

Panna Cotta

Panna Cotta jest jednym z moich...

Jaglana Panna Cotta z mango

Dodane przez: Futka

Jaglana Panna Cotta z mango

Zauroczona smakiem jaglano - truskawkowej...

Panna cotta

Dodane przez: Gospodyni

Panna cotta

Cudowny deser o niebiańskim smaku...

Panna Cotta

Dodane przez: Lenka Syrenka

Panna Cotta

Włoski deser ze śmietanki. Delikatny,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE