""PANKEJKI""

  • wyświetlono: 173 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pankejki to tradycyjne amerykańskie śniadanie.

IMG_20190625_183907_874
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 szklanki (300 g) mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki (100 g) cukru
300 ml mleka
185 ml maślanki
75 g roztopionego masła.

Sposób przygotowania przepisu:

""PANKEJKI""

  • 1. PANKEJKI - sposób przygotowania:
    W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej misce trzepaczką ubij mleko, maślankę, jajko i roztopione masło. Wlej mieszaninę do suchych składników i dokładnie wymieszaj (możesz użyć miksera). Na rozgrzanej teflonowej patelni smaż niewielkie placuszki, aż na ich powierzchni pojawią się bąbelki. Wtedy przewróć na drugą stronę. Podawaj z zagęszczone mleka, lub sosem owocowym, możesz też dodać świeże owoce.
    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kristine

Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE