""PANKEJKI""

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pankejki to tradycyjne amerykańskie śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki (300 g) mąki pszennej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki (100 g) cukru
    300 ml mleka
    185 ml maślanki
    75 g roztopionego masła.

""pankejki"" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PANKEJKI - sposób przygotowania:
    W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej misce trzepaczką ubij mleko, maślankę, jajko i roztopione masło. Wlej mieszaninę do suchych składników i dokładnie wymieszaj (możesz użyć miksera). Na rozgrzanej teflonowej patelni smaż niewielkie placuszki, aż na ich powierzchni pojawią się bąbelki. Wtedy przewróć na drugą stronę. Podawaj z zagęszczone mleka, lub sosem owocowym, możesz też dodać świeże owoce.
    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy