Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

Chrupiąca i wyrazista w smaku przekąska, polecam :)

Składniki:


  • 6 kromek włoskiego pieczywa do tramezzini
    czerwona papryka
    żółta papryka
    80 g serka naturalnego
    30 g gorgonzoli
    6 plastrów szynki parmeńskiej
    łyżka oliwy z oliwek
    sól, pieprz
    sos tabasco

Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w 3 cm paseczki.

    Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą z oliwek.

    Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
  • Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym 2. Naturalny serek ucieramy z gorgonzolą.

    Smarujemy nim 3 kromki chleba.

    Przykrywamy szynką parmeńską a na niej układamy upieczone papryki.

    Jeżeli lubimy pikantne dania to paprykę skrapiamy sosem tabasco.

    Przykrywamy pozostałymi kromkami pieczywa.

    Tosty grillujemy około 3 minuty.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy