Panini serowe z fougassem kukurydzianym, rukolą i świeżą sałatką z ogórka i melona

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zrobiłem przegląd lodówki i w myśl, że w mej kuchni nic nie powinno się zmarnować użyłem kilku przygotowanych wcześniej dodatków, by stworzyć oryginalną kanapkę na ciepło ze świeżymi dodatkami.

  • 15 min

Składniki:

  • Znalazłem:
    -przygotowane pieczywo kukurydziane Fougasse
    -ser żółty edamski
    -rukola
    -pomidorki koktajlowe
    -ogórek zielony
    -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, miodu oraz łyżkę majonezu.

    Dodatkowo użyłem:
    -szczypiorek, posiekany, mała łyżeczka
    -sól, pieprz
    -oliwa, łyżeczka
    -ocet cydrowy, łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Panini serowe z fougassem kukurydzianym, rukolą i świeżą sałatką z ogórka i melona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę przekrawamy na pół, każdą połówkę obkładamy plasterkiem sera i zapiekamy 5 minut w temperaturze 180 stopni w piekarniku - termoobieg.

    Ogórek, bez gniazda nasiennego oraz kawałek melona zielonego kroimy na małe kosteczki. Łączymy z oliwą, octem cydrowym, szczypiorkiem; solimy i pieprzymy do smaku.

    Składamy kanapkę.
    Na ser w jednej z połówek dajemy łyżkę sosu, i układamy na tym rukolę i pomidorki koktajlowe, podlewamy sosem i zamykamy kanapkę drugą połówką pieczywa. Na górę wykładamy sałatkę z ogórka i melona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melon Ogórek Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować