Panierowany camembert na czarnej porzeczce

0 (0 ocen)

  • 5 min

Kto nie lubi sera w postaci półpłynnej i taki jest właśnie panierowany camembert. Zaserwowany na podsmażanej czarnej porzeczce. Smaczna przystawka .

  • 5 min

Składniki:

  • bułka tarta

    2 camemberty

    jajko

    mąka

    1 łyżka masła

    1 szklanka czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowany camembert na czarnej porzeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbijamy i lekko mieszamy widelcem na talerzu. W jajku moczymy ser, następnie obtaczamy go w mące jeszcze raz w jajku i na koniec w tartej bułce. Smażymy w frytkownicy na złoto.

  • 2. Czarne porzeczki myjemy usuwamy ogonki . Na patelni rozpuszczamy masło i chwile podsmażamy kulki porzeczek. Na talerz wykładamy podsmażone porzeczki na nie układamy usmażony ser. Ozdabiamy świeżymi porzeczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować