1 średni bakłażan
1 młoda cukinia
1 papryka czerwona
mąka do panierowania
1 -2 jajka do panierowania
2 łyżki sera parmezan
bułka tarta do panierowania
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Panierowany bakłażan zapiekany z papryką, cukinią i sere parmezan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana obrać ze skórki i pokroić w krążki, lekko oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 15 minut. Krążki bakłażana obtaczać w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z serem parmezan. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
2.Cukinię pokroić w krążki, oprószyć solą i pieprzem i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.
3.W naczyniu żaroodpornym układać na przemian krążki bakłażana, papryki czerwonej i cukini. Zapiekać w piekatniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 minut.
Komentarze