PANIEROWANY BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z PAPRYKĄ, CUKINIĄ I SERE PARMEZAN

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Świetny dodatek do dań głównych.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 średni bakłażan
    1 młoda cukinia
    1 papryka czerwona
    mąka do panierowania
    1 -2 jajka do panierowania
    2 łyżki sera parmezan
    bułka tarta do panierowania
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia

Panierowany bakłażan zapiekany z papryką, cukinią i sere parmezan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana obrać ze skórki i pokroić w krążki, lekko oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 15 minut. Krążki bakłażana obtaczać w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z serem parmezan. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
  • 2. Cukinię pokroić w krążki, oprószyć solą i pieprzem i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian krążki bakłażana, papryki czerwonej i cukini. Zapiekać w piekatniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy