Panierowane żeberka

5 (160 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne danie. Żeberka podane w oryginalny sposób, ponieważ najpierw są gotowane, a później smażone w panierce. Gorąco polecam. Są przepyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,2-1,5 kg żeberek wieprzowych
    włoszczyzna (cebula, marchew, pietruszka, kawałek selera, por)
    4 ziela angielskie
    4 liście laurowe
    sól, pieprz
    mąka
    jajka
    tarta bułka
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka dokładnie myjemy. Dzielimy na mniejsze porcje. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy. Mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, liście i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Ugotowane żeberka pozbawiamy kości. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować