Panierowane udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka z kurczaka pogotować w wodzie z kostką rosołową drobiową, do momentu kiedy mięso będzie półmiękkie. Wyjąć udka z rosołu i ostudzić.
2.Z jajka, mąki, wody, przyprawa uniwersalna, curry, pieprzu i czosnku przeciśniętego przez
praskę, przygotować ciasto jak na naleśniki. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie, to dodać mąki, jeżeli za gęste, to dolać wody.
Udka zanurzać w cieście, następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu, przełożyć na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
3.Podawać z ziemniakami i jarzynką.
Porady
Rosół pozostały z gotowania udek, zużywamy jako bazę do gotowania zupy.
Komentarze