PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKAhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/26/bdd3932902cd4d2c3fdc8edbfd503d7154a0b567.jpeg20801544http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/panierowane-udka-z-kurczaka-5
1.
Udka z kurczaka pogotować w wodzie z kostką rosołową drobiową, do momentu kiedy mięso będzie półmiękkie. Wyjąć udka z rosołu i ostudzić.
2.
Z jajka, mąki, wody, przyprawa uniwersalna, curry, pieprzu i czosnku przeciśniętego przez
praskę, przygotować ciasto jak na naleśniki. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie, to dodać mąki, jeżeli za gęste, to dolać wody.
Udka zanurzać w cieście, następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu, przełożyć na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
3.
Podawać z ziemniakami i jarzynką.
Porady
Rosół pozostały z gotowania udek, zużywamy jako bazę do gotowania zupy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze