Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
    3-4 pieczarki
    kilka plasterków Polędwicy
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
    2-3 jajka

Panierowane roradki z kurczaka z szynka i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem.
    2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
    3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć.
    4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek.
    5. Zwinąć na roladki.
    6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką.
    7. Smażyć na oleju z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy