Panierowane roladki z kurczaka

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką pierwszego roku i nie mam zbyt wiele czasu, ale gdy go znajdę, chętnie coś pitraszę. Bardzo lubię eksperymentować, łącząc różne smaki i wymyślając nowe dania.

Składniki:

  • ● filety z kurczaka (tyle, ile ma być rolad)
    ● plastry sera żółtego
    ● 20 dag pieczarek
    ● 1 ogórek konserwowy
    ● 1 czerwona papryka
    ● pieprz
    ● sól
    ● sól czosnkowa
    ● do panierowania: mąka, jajko, bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy. Zamiast surowych, możemy też użyć pieczarek marynowanych. Paprykę myjemy, wy kra wamy
    gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paski. Ogórka kroimy w słupki.
  • 2. Filety myjemy, cienko rozbijamy, przyprawiamy. Układamy na nich: pieczarki, plaster sera, pasek papryki i słupek ogórka.
  • Panierowane roladki z kurczaka 3. Mięso z nadzieniem ciasno zwijamy, formując roladki. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na bardzo małym ogniu, co jakiś czas lekko je dociskając i obracając, aby zrumieniły się równomiernie ze wszystkich stron. Roladki podajemy z ziemniakami purée lub frytkami i dowolną surówką.

Porady

● Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu ze smażenia, gotowe roladki osączamy na papierowym ręczniku kuchennym. ● Zamiast tłuczkiem filety można rozbić tępą stroną noża. ● Roladki można spiąć wykałaczkami lub obwiązać nitką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować