Panierowane plasterki cukinii

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i na dodatek szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakują podawane z sałatą. Idealne na podwieczorek. Może być też fajnym dodatkiem do obiadu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia młoda cukinia,
    małe jajko,
    mąka,
    sól, pieprz,
    olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Panierowane plasterki cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy w około 1 cm plastry. Posypujemy delikatnie solą i pieprzem, a następnie odstawiamy na chwilę, aby zmiękła.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry cukinii panierujemy w mące i jajku. Następnie smażymy z obu stron po kilka minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować