panierowane naleśniki z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

wykwintne danie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    1 szkl. Mąki przennej
    ¾ szkl.mleka
    2 jajka
    Sól do smaku
    Upiec naleśniki z w/w składników – ok.8 szt

    Nadzienie do naleśników:

    4 filety z kurczaka
    8 plasterków szynki
    16 plasterków sera żółtego
    1 mały słoiczek pesto np.zielone
    3 jajka
    Bułka tarta
    Masło do pieczenia

Panierowane naleśniki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekroić na połowę, doprawić solą i pieprzem i usmażyć na maśle.
    Wierzch każdego naleśnika posmarować pesto i układać składniki w kolejności: plaster żółtego sera, mięso z kurczaka, mięso znów posmarować pesto, plaster szynki, plaster zółtego sera, i naleśnikzłożyć w kopertę, opanierować i upiec z obu stron na złoty kolor.
    Ułożyć w na blaszce w pikarniku i przed podaniem podpiec z 30 min w temp 1800 na termoobieg.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy