Panierowane marchewki

5 (186 ocen)

  • 15 min

Świetna alternatywa dla frytek!

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 duże marchewki
    - 2 jajka
    - bułka tarta
    - czosnek granulowany
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy taką ilość oleju, aby przykryła nasze marchewki. Na głębokim talerzu widelcem roztrzepujemy jajka, na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą.
  • 2. Marchew kroimy w słupki o długości 5 - 7cm. Każdy słupek moczymy w jajku a następnie panierujemy w bułce tartej. Marchewki wrzucamy na rozgrzany olej na kilka minut.
  • 3. Zarumienione przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, w celu odtłuszczenia. Marchewki posypujemy granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem wg uznania.

Porady

Najlepiej podawać je z ostrymi dipami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować