Panierowane krążki cukinii z czosnkiem i majerankiem

0 (0 ocen)

Szybki i tani posiłek, polecam!

Składniki:

  • 2 średnie młode cukinie
    2 ząbki czosnku
    szczypta majeranku
    2 jajka
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane krążki cukinii z czosnkiem i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm. Osolić ,posypać pieprzem i majerankiem oraz zmiażdżonym czosnkiem. Odstawić na pół godziny. Odsączyć.
    Jajka roztrzepać , lekko osolić.
    Bułkę tartą wysypać na miseczkę
    Panierować plasterki cukinii w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju ,na patelni.
    Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować