Panierowane jajka na sałatce z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.4 jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i obtaczamy w mące. Pozostałe jajko roztrzepujemy i mieszamy ze śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Bułkę tartą mieszamy z orzeszkami.
2.Rozgrzewamy olej ( wystarczy kilka centymetrów, bo jajka nie muszą być całe zanurzone).
3.Ugotowane jajka zanurzamy w jajku ze śmietanką i obtaczamy w bułce z migdałami, smażymy kilka minut ,ciągle obracając.
4.Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w długie plastry. Z octu, wina i śmietanki przygotowujemy sos, doprawiamy solą i pieprzem.
5.Ogórki układamy na talerzu w kształt kwiatka i na górze układamy 2 jajka, wszystko posypujemy sezamem.
Komentarze