Panierowane burgery z cebulą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mimo iż dania tego nie można nazwać dietetycznym, jest naprawdę wyśmienite.

  • 50 min

Składniki:

  • 630 g karkówki
    3 łyżki mąki pszennej
    2 jajka L
    łyżka słodkiej papryki
    łyżka czosnku granulowanego
    2 duże cebule


    2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    sól
    pieprz
    łyżeczka cukru
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Panierowane burgery z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę zemleć. Do mięsa dodać mąkę pszenną, jajka, paprykę i czosnek. Na koniec ,masę doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
  • 2. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcję mięsa, nadawać im kształt burgerów i panierować w płatkach wymieszanych z mąką kukurydzianą. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  • 3. Cebule obrać, pokroić w piórka i zrumienić na oleju. Doprawić solą i cukrem.
  • 4. Cebulę wyłożyć na ciepłe burgery i podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Burgery można zjeść do pieczywa jak również jako danie obiadowe. Ja podałam je z ryżem i surówką z białej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować