panierowana kania nieco inaczej

0 (0 ocen)

Klasyka w odświeżonym wydaniu. Panierowana kania doprawiona młotowanym pieprzem, lubczykiem, chili i sosem sojowym.

Składniki:

  • 4 kapelusze kani
    2 -3 jajka
    młotkowany czarny pieprz, kolendra i biała gorczyca
    gałązka lubczyku
    bułka tarta
    olej do smażenia

    sos sojowy
    papryczka chili
    natka pietruszki

Panierowana kania nieco inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbijamy, dodajemy pieprz młotkowany, kolendrę i gorczycę oraz posiekany lubczyk.
  • 2. Kanie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złotobrązowy kolor z obu stron.
  • 3. Kanie podajemy obsypane zieleniną i pokrojoną papryczką chili, kropimy sosem sojowym.

Komentarze

Podobne przepisy