Panierka do kurczaka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1,5 kg kurczaka (skrzydełka, pałki lub udka)
    2 szklanki mąki pszennej
    2/3 łyżki soli
    1/2 łyżki bazylii
    2/3 łyżki oregano
    1 łyżka soli czosnkowej
    1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
    4 łyżki papryki wędzonej mielonej
    2 łyżki suszonego czosnku
    1 łyżka imbiru
    3 łyżki białego pieprzu
    1 łyżka mielonej gorczycy
    2 łyżki cukru palmowego
    1 łyżka kurkumy
    3 łyżki musztardy
    2 jajka
    mąka do obtoczenia
    bułka tarta
    olej do głębokiego smażenia

Panierka do kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.

    Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku.

    Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej.

    Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy