1.1. Z podanych składników wygniatamy ciasto kruche
i odkładamy do lodówki do schłodzenia.
2.Następnie gotujemy mleko,rozrabiamy budynie z
cukrami i mieszamy do uzyskania gęstego budyniu.
Na gorący budyń dajemy folię aluminiową lub folię
spożywczą( unikniemy tzw.kożucha :)-odkładamy do
wystudzenia.
3.Z białek które zostały z jajek,ubijamy pianę i dodajemy
4 łyżki cukru.
4.Ciasto dzielimy na dwie równe części.
-Jedną część wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem
smarujemy kwaśnym dżemem i dajemy połowę piany i posy-
pujemy migdałami. Pieczemy ok 20 min.w 160C
- z drugą częścią robimy dokładnie to samo.
( musimy mieć dwa jednakowe placki )
2.1.Miękkie masło ucieramy z budyniem do uzyskania jednolitego
i puszystego kremu.
2. Na pierwszy upieczony placek wykładamy krem budyniowy,
przykrywamy drugim plackiem i odkładamy do lodówki na
jedną godzinę.Najlepiej smakuje jednak następnego dnia,
Komentarze