mąka 300 g
margaryna 200 g
cukier puder 100 g
jajka 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem porzeczkowy 1 słoiczek
orzechy włoskie 250 g
krem karpatka 1 torebka
Sposób przygotowania przepisu:
Pani Walewska
1.
Zagnieść mąkę z cukrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną. Ciasto podzielić na dwie części.
2.
Jedną część rozwałkować i posmarować placek najpierw dżemem, następnie pianą z białek, na koniec posypać orzechami.
Piec około 15 minut w temperaturze 180.
3.
Drugą część rozwałkować, wyłożyć na blachę,piec 15 minut w 175 stop.
4.
Przygotować krem "Karpatka" wg przepisu na opakowaniu.
5.
Przełożenie ciasta:
1- ciasto
2- krem
3 -ostudzone II ciasto z pianką i orzechami.
6.
Przechowywać w lodówce
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze