30dkg mąki, 1 margaryna, 10dkg cukru, 4 jaja, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, słoiczek powideł, 25dkg orzechów, 1 gotowa masa karpatkowa przygotowana według przepisu na opakowaniu. do dekoracji: polewa czekoladowa, lukier biały.
Sposób przygotowania przepisu:
Pani Walewska
1.
Mąkę przesiać dodać cukier, margarynę, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść na jednolitą masę. Z białek ubić gęstą pianę. Wyrobioną masę podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować, posmarować powidłami, następnie piana z białek i posypać orzechami. Piec po 15 min.. Przełożyć kremem, Polać polewą i udekorować lukrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze