PANI KISIELOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i wilgotne ciasto

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
    2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
    ¾ szklanki cukru
    1 kostka margaryny lub 250 gram masła
    4 jajka
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy 16 gram
    2 łyżki suchego kisielu czerwonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Pani kisielowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę keksową posmarować masłem i oprószyć kaszą manną.
    Rozgrzać piekarnik do 180 st.
    Stopić margarynę i przestudzić.
    Połączyć obie mąki z proszkiem do pieczenia
    Jajka ubić, nadal ubijając stopniowo dodawać cukier i wanilię, ubijać do rozpuszczenia cukru.
    Zmniejszy obroty miksera i stopniowo dodawać obie mąki z proszkiem do pieczenia.
    Następnie dodać stopioną margarynę.
    Do formy babkowej lub keksówki wlać 2/3 ciasta. do reszty ciasta dodać kisiel, wymieszać i wylać do keksówki na jasne ciasto.
    Piec ok. 40 minut/ do suchego patyczka/.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować